2013. március 25., hétfő

Anna-Maria Wolniak workshop

Kicsit elmaradtam ezzel a bejegyzéssel - már több, mint egy hete, hogy részt vettem az egyik kedvenc scrapperem, Anna-Maria Wolniak mixed media workshopján. 
Imádom Anna-Maria munkáit, és úgy éreztem, festegetős stílusa is elég közel áll az enyémhez, így nagyon lelkes lettem, amikor megtudtam, hogy Budapestre jön, és személyesen is találkozhatok vele, tanulhatok tőle.
A Workshop nagyon jó volt, örülök, hogy részt vettem rajta! Jó volt egy napig csak a scrapbookkal foglalkozni, bár estére eléggé elfáradtam.
Érdekes élmény volt megismerkedni egy külföldi "hírességgel", élőben látni azt, akinek a munkáit, blogját, alkotásait már régóta figyelem és csodálom a neten. Anna-Maria aranyos volt, (és abszolút nem olyan, amilyennek a fotói alapján képzeltem.)
Érdekes volt ez az akvarelles technika is, amit Anna-Mariától tanultunk. De kezdek miatta egyre idegesebb lenni, mert nekem egyáltalán nem működik. Ő ott egy darab fehér alapkartonon mutatta be, és azt mondta, ugyanígy működik akrillal vagy gessoval alapozott sb papíron is. Hát baromira nem. A lényeg az lenne (szerintem, ha jól értettem), hogy a papírra cseppentesz egy kis vizet, ami ott megáll rajta púposan, és ebbe cseppentesz egy kis festéket. Bármilyen sima papíron, alapkartonon működik, az odacsppentett víz megáll rajta és nem folyik szét. Ha ebbe cseppented a festéket, akkor gyönyörű kontúrosra szárad, vagy vizes ecsettel szét lehet folyatni, széthúzni, ahogy A-M mutatta. De ha SB papírra, vagy bármilyen akrillal alapozott papírra cseppentem a vizet, az ott azonnal szétfolyik, szétterül, és így a festék is azonnal szétfolyik, amerre neki tetszik, így se nem szárad kontúrosra, se nem tudom úgy folyatni, ahogy nekem tetszik. Egy hete ezzel kísérletezem, próbálkozom, de nem működik, egyszerűen nem olyan lesz az eredmény, mint amit A-M mondott/mutatott, és főleg nem lesz olyan, ami nekem tetszene. Lehet, hogy gessoval működik, de olyanom nincs. Mindenesetre a vége mindig az, hogy ideges leszek, és inkább maradok a saját pacázásomnál és festési módszeremnél.
 Amúgy A-M tényleg nagyon kedves és segítőkész volt. Segített a festegetésben is, a második oldalamnál (kék), na ott picivel jobb is a végeredmény. És segített a színek összeállításánál is, mert elég bizonytalan voltam, hogy lehet-e a piros fotóimat használni ezzel a kék papírkészlettel (vittem tartalékba egy kék fotót is), de végül meggyőzött, hogy jó lesz, és tényleg. A sok kéket tök jól ellensúlyozza az a pár kis piros kiegészítő.  
A workshopon gyönyörű papírokat és készletet kaptunk, egy csomó címkével, matricákkal, feliratokkal. De az oldalak készítése közben arra is rájöttem, hogy ez a nagy rétegezés, meg sok-sok embellishment már abszolút nem az én stílusom. Itthon nincsenek is ilyen kiegészítőim, de ha lenne, mint ahogy most itt is volt egy rakás matricám és címkém, stb, akkor sem nagyon tudok vele mit kezdeni.
A workshopon 2 db 30x30 oldalt és egy minialbumot készítettünk/kezdtünk el. 
Az első egy monokróm, visszafogott  pasztelles oldal volt, ezen próbáltuk ki először a festegetős technikát. A második már egy élénkebb színű, vidámabb összeállítás. Ezt a két oldalt már a workshopon befejeztem.
A minialbumot viszont épp csak, hogy elkezdtem. Remélem, azért idővel be fogom fejezni, és akkor megmutatom. Addig is íme egy videó, nekem nagyon tetszik :) 

2013. március 15., péntek

SUIT UP!

Mostanában a HIMYM a kedvenc sorozatom, a délelőtti scrappelés közben is ezt néztem, és úgy megihletett, hogy gyorsan készítettem is róla egy egyszerű kis oldalt.

Elfogyott a fehér alapkartonom, úgyhogy festettem magamnak egyet :) Ezen kívül pár paca, papírfecni és egy Bíró Ági féle chipboard, nagyon kis egyszerű oldal lett.

Körben a kereten Barney Stinson különböző mondásai olvashatók, és egy részlet a Suit song-ból.

Nem fa...

Múltkor már írtam a farsangról, és Panni jelmezéről, amivel megnyerte az elsősök jelmezversenyét. Most készítettem róla egy nagy oldalt is.

Az alapötlet (megint) Beus egyik oldala volt. (Annyira szeretem az oldalait, mindig olyan jó kis inspirációkat tudok tőle meríteni.)
A hátteret festettem, pacáztam, maszatoltam, pecsételtem. A nyilak sablonnal és színes tintapárnákkal készültek, a kígyót pedig akvarell ceruzával rajzoltam-festettem. A mozgós szemeket Esztertől kaptam karácsonyra (Köszi, nagyon jól jöttek most! :))

Amikor Panni felment a színpadra a jelmezbemutatóhoz, Magdi néni, a műsorvezető "FA"-ként mutatta be, de Panni kijavította, hogy ő nem fa, hanem fára tekeredett kígyó. Azt hiszem, ez a magabiztossága is hozzájárult ahhoz, hogy végül az övé lett a legjobb jelmez.

2013. március 14., csütörtök

Project Life 2013. január

Idén nem az igazi BH-féle tasakos Project Life-ot választottam, mint az elmúlt években, de jobb híján ezt is PL-nek hívom...
És végre elkészült az első hónap!
"Bemutatkozó oldal"
 
Innen még hiányzik egy komment, amit ki kell nyomtatnom. Megpróbáltam kézzel odaírni, de nem fért be a kockába :)
 

 
Januári Photo a day képek
 

One little word 2012.

Régóta nem mutattam semmit, pedig apránként azért alkotgatok, csak éppen kevésbé látványos dolgokat.

Befejeztem pl. a tavalyi OLW smashbookomat, ami végül is egy tematikus napló lett. Elég személyes, és mások számára nem is hiszem, hogy érdekes, de azért pár oldalt mutatok belőle.

Nagy mumusom a címlap. Utáltam a régit, teljesen átalakítottam, még mindig nem vagyok vele elégedett, de ez van.