2013. július 14., vasárnap

Még a tábor hatása alatt...

Úgy tűnik, a táborban feltöltődtem kreatív energiákkal. Plusz ezen a héten a gyerekek a nagymamáknál nyaraltak, így rengeteget alkottam, több új oldal is készült a smash-naplómba.

Hét elején azonnal elmentem anilines festéket venni, és nagyon imádom. Nem is tudom, hány papírt festegettem össze, csak azért, hogy a színekben gyönyörködjem. És végre sikerült megörökíteni a márciusi Anna-Maria Wolniak workshopot is a naplómban - ideje volt :)


Inspiráció-gyűjtögetés közben rábukkantam a neten néhány art journal-os így készült videóra, amik szintén nagyon megtetszettek, és gondoltam, én is kipróbálom. Így készült ez a két oldal: az első próbálkozás egy egyszerű oldal a családról, a másik pedig egy fejezetborító a naplómba.
 


Aztán készült még ez a kis rajzolgatós-festegetős, a Schlankwasser receptjével:


És a kedvencem a bécsi maratonról, Hundertwassertől megihletve:
 
 
 

2013. július 10., szerda

Nagyikám - Tábori WS4.

Szóval,  Merika vasárnapi workshopján készült alkotás:


Ez volt a kedvencem az összes WS közül, mert a tanult technika annyira távol áll az én stílusomtól. Az ilyen kollázsos oldalakat nézve eddig mindig azt gondoltam, hogy én képtelen lennék ilyet készíteni. De így, ahogy Merika elmagyarázta lépésről-lépésre, és sokat segített a készítés folyamatában, tanácsokat adott, nem is volt nehéz. A végeredménnyel pedig nagyon elégedett vagyok. Nem állítom, hogy ezentúl ilyen oldalakat fogok készíteni, de nagyon örülök, hogy kipróbáltam, tényleg igazi élmény volt.


A képen Nagyikám látható, kb. annyi idősen, mint én most. Rajta Anyukám tündérjelmeze az iskolai színdarabból. Nagyon szeretem ezt a képet, mert arra emlékeztet, mennyire vidám, bolondos, játékos természetű, "jó fej" nagymamám volt. Nagyon szerettem őt, de sajnos már jónéhány éve nincs velünk.


A pakolt dolgok közt van minden, Barbie-fényképezőgéptől a söröskupakig, és a lányom hajgumiról leesett díszéig. De sok olyasmit is tettem rá, ami kifejezetten Nagyira emlékeztet, pl. a kis fa csipesz (sokat segítettem gyerekkoromban Nagyinak a kertben teregetni, a fa csipeszekről is mindig ő jut eszembe), teáskanna (Nagyinak egy hasonló kis ezüst korsó medálja volt) + virágok (nyáron esténként együtt locsoltuk a kertet).

És hogy hogyan készült? 
1, Először felragasztottuk a fotót egy vastag alapkartonra, majd köré ragasztottunk további karton darabokat. Én próbáltam úgy tépni, hogy lehetőleg minél jobban kilátsszon a papír struktúrája.
2, Rápakoltunk mindenféle tarka kacatot, papírvirágtól a csipkeszalagig, még kartonpapírt, gémkapcsot, masnit és egyebeket. Aztán dekupázsragasztóval felragasztottuk (én helyenként, biztos ami sicher alapon kétoldalas ragasztóval is rásegítettem). A csavarokat és más, nagyobb-nehezebb, nem sima hátuljú dolgot struktúrpasztába nyomkodtam.
Ezután következett a szárítás, türelmetleneknek (vagyis mindenkinek) hajszárítóval.
3, Az egészet fehérre festettük akrilfestékkel. Aminek jobban átütött a színe, mint pl. a sárga papírrózsáimnak, azt több rétegen is. (újabb szárítás)
4-5. Mistelés. Először bátortalan vattacukor színűre, aztán kicsit erőteljesebben, de még mindig vattacukor színűre. Ez van, nekem ez a rózsaszín-türkiz illett a tündéres témához :)
A legvégén a fém "alkatrészekről" kicsit ledörzsöltem a festéket, hogy kilógjon a fém színe. Illetve az egyik képen látszik, hogy a szivecske közepén látható maradt a strasszkő. Ezt nem utólag ragasztottam, hanem még az összes festegetés előtt bekentem egy csepp Graphigum-mal (ami gyakorlatilag egy folyékony gumi, maszkoláshoz), majd az összes festés-száradás után leszedtem a kőről. 

Merika, köszönöm az élményt, igazán jó kalandozás volt egy ismeretlen, érdekes területre! Sipikének köszi a dekupázs ragasztót és struktúrpasztát! És mindenkinek a misteket + hajszárítót, akiktől kölcsön kértem :) 

2013. július 7., vasárnap

Scrap tábor 2013.

A hétvégét Tarjánban, a Scrap.hu táborban töltöttem. Szuper volt, jó társaság, jó hangulat, érdekes workshopok, rengeteg kreativitás és inspiráció, kevés alvás.  Hulla fáradt vagyok, úgyhogy nem írok sokat, csak gyorsan megmutatom, miket alkottam a 2,5 nap alatt:

Péntek este az első WS témája a táblafesték, illetve a krétával írt feliratok voltak. Én ezt a dupla oldalt készítettem a smashbook-naplómba, az új munkámról, amit nagyon élvezek :)

2. WS szombat reggel: POP hatás: rétegezős, 3D hatású oldalt készítettünk. Én a külön erre az alkalomra összeállított készletből dolgoztam. Igaziból picit fura nekem ez a sárga háttér, de ott valahogy eszembe sem jutott lecserélni. Most viszont ha ránézek, olyan érzésem van, mintha rossz lenne a fotó. De tényleg ilyen sárga.
Az oldal a PL albumba kerül (Igazán ráfér, mert sajnos hónapok óta csak porosodik, de nem hízik...)

A harmadik WS-on akvarell technikás albumot készítettünk. Az összes technika közül talán ez áll hozzám a legközelebb, mégis ez az egy projektem nem készült el. Az első változat nagyon nem tetszett, és igazán a választott témámmal és fotóimmal sem voltam elégedett. Meg nyűgös is voltam már szombat délután, mert előtte 2 órát aludtam csak éjjel. Na mindegy. A második nekifutásomból végül született egy üres minialbum, amit talán majd a nyaralás képeivel fogom megtölteni.

A negyedik WS volt a kedvencem, így erről bővebben szeretnék írni. De majd csak holnap, most alvás! :)

Na jó, egy kis kukucskát azért mutatok...