2016. május 7., szombat

Art journal oldalak - 2015. ősz - tél

"Kicsit" el vagyok maradva a blogolással. De azért megmutatom a tavalyi év második felében készült art journal oldalakat is.
Ezek is terápiás céllal készültek - nekem nagyon sokat segít a feszültségeim feldolgozásában és a problémáim megoldásában, ha maszatolgatok egy papírra, vagy éppen ebbe a könyvbe.

Kezdjük például ezzel: egy igazi stresszoldó oldal. Semmi művészi koncepció, de minden reményem, aztán pedig minden dühöm és csalódottságom benne van.
Ideges voltam, na :)

Egyik kedvencem: A Rókatündéres oldal.
Instán találtam rá Juliette Crane festőre, akinek az alakjai több oldalamat inspirálták, pl a következő tündéres és baglyos képeket is. A stílus hasonló, a technika viszont mindegyiknél más: akril + arany lakkfilc, akvarell + csipke + géz és csillámragasztó szárnyak, papírgyűrés és kollázs.

Szeretem ezeket az oldalakat, ahogyan folyamatosan alakulnak, miközben készülnek. Ez a virágos háttér kb. már készen is volt, mikor összetörtem a kocsikámat... és az oldalból aznap estére valami egészen más lett, mint eredetileg terveztem.

Kb minden oldalamon kísérletezem valamivel. Itt pl. préselt növények levelével nyomdáztam, máshol meg radírból faragtam magamnak nyomdát,

Ajándékba kaptam egy doboz színes ceruzát, amit ezen a színezőn próbáltam ki. Tapasztalatok: (1) rengeteg idő kell egy ilyen színezéshez. A végeredmény gyönyörű, de sajnálok ennyi időt ilyesmire szánni, így több színezőbe inkább nem vágok bele mostanában. (2) bármiből lehet AJ oldal - pl. köszönőoldal a ceruzákért :)

Időközben a sima egyszerű könyv kapott egy kis csini csomagolást: bevontam vászonnal, előtte spárgával ragasztgattam rá mintákat, amik a vászon alatt klasszul kidomborodnak. Sok festés, kis csillám és aranyozás... rá sem ismerni :)


2016-ban folyt. köv. ;)