2012. augusztus 25., szombat

Festés

Szeptemberben Panni iskolába megy, ezért íróasztalra van szüksége. És Zsófi is kinőtte már a rácsos ágyat, pelenkázóra viszont már nincs szükség. Amúgy is esedékes már a festés az egész lakásban...
Jó ideje gondolkodtunk már ezeken. A gyerekszoba annyira parányi, hogy íróasztal csak akkor fér be, ha a lányok emeletes ágyat kapnak, és kihozzuk a ruhásszekrényt is. És akkor is csak a szoba legsötétebb sarkába, ami nem túl jó hely egy íróasztal számára. A ferde falak miatt ráadásul csak egy elég alacsony emeletes ágy férne el, aminek az alsó ágyára egy felnőtt már nem fér el ülve - hogy olvasunk akkor esti mesét? És hová tesszük a ruháikat? És a játékokat?
Minél többet gondolkodtunk, annál biztosabban láttuk, hogy szobát kell cserélnünk, mert a gyerekeknek szükségük van a nagyobb helyre. Nekünk meg igazándiból elég egy kis hálókuckó.
Így végül most augusztusban belevágtunk a festéssel egybekötött lakásátalakításba.
Andris jött segíteni - az elmúlt években sok tapasztalatot szerzett a festés, lakásfelújítás terén. Nyugodtan mondhatom, igazi profi lett a témában.
Az előkészületekben, kezdeti rámolásban még a lányok is segítettek, de aztán egy hétre átköltöztek Nagyihoz.
Pénteken egész nap rámoltam. A régi gyerekszoba kiürítése után így nézett ki a hálónk.

Szombaton az új hálószobával kezdtünk, és kifestettük a wc-t, fürdőszobát is.
Az ágyat is át kellett alakítani (szét kellett fűrészelni), hogy beférjen az új helyére. De legalább végre le is festettem, ezt már évek óta terveztem.
Az új hálószobánk barna lett.
Délutánra már egészen jól nézett ki, beraktuk az ágyat is.
Aztán felszereltük a polcokat, és elkezdtük behordani a cuccokat.
Csak hordtuk, hordtuk...
Reggelre ilyen lett.
Raktárszoba nr.2.
Másnap következett az új gyerekszoba, és az előszoba, harmadnap a nappali+konyha.
A szobacsere és a festés mellett még csomó apróságot megcsináltunk, leszedtük és új helyre fúrtuk fel a függönykarnist, új helyre került az előszobai fogas, minden helyiségben lámpát cseréltünk, amihez szintén fúrni kellett a mennyezetet... Jól elfáradtunk, és a kánikula sem segített a helyzet elviselésében. (De legalább nem áztak el a teraszra pakolt cuccok :))
Pihentünk is azért...
Aug. 20. - légibemutató:
Jönnek a Gripenek!

Kis pihi és fagyizás a teraszon - milyen jó, hogy éppen ott volt a kanapé is :)

És végül: ilyen lett a gyerekszoba. Olyan tágas, hogy táncolni is lehet benne. Emeletes ágy sem kell még, bővel elfér a két régi kiságy - milyen jó, hogy Zsófinak olyat vettünk anno, amiről le lehet szerelni a rácsokat.

Zsófi kuckója

Panni oldala. Az íróasztal felett az ablakon át egyenesen az iskolára lehet látni  :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése