2011. december 19., hétfő

Ovis karácsony

Pénteken tartották az oviban a karácsonyi ünnepséget. Panni nagyon lelkesen készült és várta, izgatott volt, és bár többször szóba hozta, sikerült titokban tartania a készülő meglepiket is.
Számomra viszont nagy csalódás volt a „műsor”, és az egyik óvónő viselkedése is.
A „műsor” kb. annyiból állt, hogy együtt, kórusban elénekelték a Kis karácsonyt, meg még 2 dalt, és szintén kórusban elmondtak 1 db verset. Ennyi.
Tényleg? Tényleg. Csak ültem ott, és vártam, hogy mikor jön már a műsor lényegi része, de nem.
Ezt bírták összehozni az óvónénik, egy tök értelmes, okos nagycsoporttal. Akik már középsőben is simán megtanultak és egyedül előadtak verseket, eljátszottak meséket, stb. Panni tavaly a kb. ½ - ¾ órás műsorból kívülről tudta az összes verset, mindenkinek a szerepét! Most meg egyetlen sort sem mondhattak egyedül.
(Hozzáteszem, hogy idén hihetetlen mennyiségű rajz, festmény és egyéb kézműves alkotás kerül ki a faliújságra, de talán nem csak erre kéne helyezni a hangsúlyt…)
Ezután következett az ajándékozás. A szülők egy bögrét kaptak, amit a gyerekek festettek, és benne pár szem szintén sk. mézeskalács-szerű sütit. Sajnos azt a hagyományt nem folytattuk, hogy a szülők is készülnek titokban valami sk. aprósággal. Pedig a gyerekek nagyon örültek neki, és a szülőknek is jó alkalom volt a "titkos karácsonyi szakkörön" egy kicsit kötetlenül beszélgetni és közben alkotni. 
Viszont most szerencsére a gyerekek is kaptak „saját”, hazavihető ajándékot, a lányok egy szilikon karkötőkészletet, vagy mit (tényleg nagyon örült neki mindenki). És persze a „nagy ajándékok” megint olyanok voltak, amiket tulajdonképpen az ovi kapott, benti játéknak.

Rengeteget fényképeztem, mert most készültek az ovi projekt decemberi képei. Párat mutatok is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése